ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Ιστορικό Μυθιστόρημα 

Αν είχα τη δύναμη να αλλάξω το παρελθόν, θα το 'κανα γιατί σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για σένα και για μένα, αν τότε κάποιοι ήταν λιγότερο "πατριώτες" από ότι διαλαλούσαν.
Αν είχα τη δύναμη θα σε έπαιρνα σε μια εποχή ξεχασμένη και παρεξηγημένη, σ' ένα χώρο αγαπητό αλλά απρόσιτο, όπου οι φαντάροι του 251 ΤΠ. μέσα στο σκηνικό της Κερύνειας και του Πενταάκτυλου, λες και ζούσαν την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού. Μέσα στο τοπίο ακείνο εξελίσσεται ο πρόλογος της τραγωδίας ενός αλού, όπου ένα ξυπόλυτο τάγμα από ταλαιπωρημένους φαντάρους και μερικούς Ελλαδίτες αξιωματικούς, θύματα και θύτες, συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο εικόνες και κίνηση. 
Από τη γαλήνη ξεπηδάει η δράση, από το κουρελιασμένο ηθικό αναβλύζει η ανθρωπιά, από το μασκαρεμένο πατριωτισμό ξεπροβάλλει η προδοσία. Αν και στα βάθη της ψυχής παλεύει το μίσος και η πλεονεξία, εντούτοις  πάντα υπάρχει η στιγμή της γαλήνης, το διάνθισμα της αγάπης και του έρωτα. 
Αν είχα τη δύναμη να σε πάω πίσω στο χρόνο, τότες θα άλλαζα πρώτα το Θεό. Αν είχα έστω τη δύναμη να σ' έπαιρνα μαζί μου στην Κερύνεια, θα σου έδειχνα πρώτα τοκαράβι της κι ύστερα θα καθόμουνα ώρες ν' ακούω το κλάμα σου.
Αν είχα τη δύναμη να ταξλίδευα στο παρελθόν θα σε έμπαζα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, να περπατήσουμε ξυπόλυτοι μαζί τον Πενταδάκτυλο, να αφουγκραστούμε την αγωνία του πεύκου, το παράπονο το βράχου κι από το φυλάκιό μου στον Προφήτη Ηλία θα σου 'λεγα μια προφητεία.
Αν μποροπύσα θα είχα ένα άλλο όραμαμ για την πατρίδα, δηλαδή για σένα και για μένα, για όλους μας. Αν μπορούσα μόνο...
aaaaaaaaaaaaiii